My Playlist


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Monika - Exit

   EXIT MONIKA

Mετά από το άκρως επιτυχημένο άλμπουμ της "Avatar", η Monika κάνει την δεύτερη "είσοδο" της στην δισκογραφία προτείνοντάς μας μια "έξοδο" σε κόσμους ονειρικούς. Με το "Exit" η Monika ανοίγει τους μουσικούς της ορίζοντες και πειραματίζεται με νέου ήχους, όπως το μπουζούκι, βγάζοντας, όμως ένα όμορφο αποτέλεσμα για να μας ταξιδέψει και πάλι με τις όμορφες μελωδίες της.

Τον δίσκο ανοίγει το "Ca commence bien" μ' έναν γαλλόφωνο πρόλογο. Το τραγούδι είναι παλιά σύνθεση της Monika, που δεν συμπεριέλαβε στο "Avatar". Στην συνέχεια ακολουθεί το "Never", σε ρυθμούς ερωτικής μπαλάντας. Και φτάνουμε στο "Yes I do", το οποίο έχει άρωμα Ελληνικό με το μπουζούκι στην εισαγωγή και στις γέφυρες του τραγουδιού. Μια άλλη σημαντική στιγμή του δίσκου είναι και το επόμενο, το "Away from my land", ένα πολύ ατμοσφαιρικό τραγούδι. Το άλμπουμ περιέχει και πιο ηλεκτρικές στιγμές, όπως και στιγμές όπερας, με πλούσια φωνητικά, όπως το "Not enough" και το "Take a little bit of me", στο οποίο η Monika σε κάποια σημεία θυμίζει Tori Amos και Kate Bush. Ακολουθεί το "Our love or how we lost it" με τον κυρίαρχο ήχο του πιάνου και την ιδιόρρυθμη ερμηνεία της Monika, αλλά και τον καταπληκτικό στίχο του. Η μουσική πανδαισία συνεχίζεται με το "Show me, come on",το οποίο είναι και το πρώτο single του δίσκου. Το "Studio house" είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι με πρωταγωνιστές το ηλεκτρικό πιάνο και το βιολί. Εδώ θα συναντήσουμε και το πιο ροκ κομμάτι του δίσκου, το "Run to ruin", όπου κι εδώ η Monika ανταποκρίνεται άψογα. Ένα άλλο τραγούδι της Monika είναι το "Stars won' t shine" με τον υπέροχο στίχο του
και την συγκινητική ερμηνεία της. Το άλμπουμ κάνει μια επική "έξοδο" με το ομώνυμο τραγούδι του.

Η κυκλοφορία του "Exit" ήταν ριψοκίνδυνη για την Monika, αλλά παρ' όλα μας έβγαλε και πάλι ασπροπρόσωπους μ' αυτόν τον υπέροχο δίσκο και μας απέδειξε για άλλη μια φορά ότι έχει αστείρευτο ταλέντο δείχνοντας σε μας και στους επικριτές της ότι δεν ήταν τυχαία η επιτυχία του πρώτου δίσκου. Ο δίσκος αυτός δεν πρέπει να λείπει απ' την δισκοθήκη ή τον υπολογιστή σας...σας τον προτείνω ανεπιφύλακτα.

Καλή Ακρόαση!