My Playlist


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

The Fall-Norah Jones

THE FALL NORAH JONES


H Norah Jones είναι κόρη του Ινδού μουσικού Ravi Shankar και της Sue Jones γεννημένη στις 30 Μαρτίου 1979. Μετά από τρία άλμπουμ (το «Come Away With Me» πριν εφτά χρόνια, το «Feels Like Home» του 2004 και το «Not Too Late» του 2007) και την συμμετοχή της στην ταινία,που πρωταγωνιστούσε μαζί με τον Jude Law, ''My Blueberry Nights'', έρχεται μ' ένα εντελώς διαφορετικό άλμπουμ, με πιο ροκ ρυθμούς, χωρίς να ρίχνει την ποιότητα του δίσκου και πάλι. Μετά από ένα διαζύγιο από τον σύντροφό της και συνεργάτη της Lee Alexander και τη νέα της συνεργασία με το punk συγκρότημά της El Madmo, η Norah Jones άκρως ανανεωμένη και στην κρίσιμη ηλικία των 30 συνεχίζει με μια επιτυχημένη στροφή στην καριέρα της. Την παραγωγή του δίσκου ανέλαβε ο παραγωγός των Kings of Leon, των Modest Mouse, του Buddy Guy και του Tom Waits, Jacquire King. Παρ' όλη την διαφορά από τις προηγούμενες δουλειές της η γνώριμη αίσθηση των δίσκων της Norah παραμένει η ίδια και σ' αυτόν.

Το μόνο τραγούδι, που έχει groovy ρυθμό και δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα, είναι το “It’s Gonna Be”. Το κομμάτι, όμως, που χαρακτηρίζει και τον υπόλοιπο δίσκο είναι το “Chasing Pirates”. Το πιάνο απουσιάζει πλέον και την θέση του παίρνει η κιθάρα στα τραγούδια “Εven Though”, σε συνεργασία με τον Jesse Harris, “Young Blood”, σε συνεργασία με τον Mike Martin, “Waiting” και “December”. Το τελευταίο παρ' όλα αυτά μας παραπέμπει στις παλαιότερες δουλειές της. Δεν θα μπορούσαν σαφώς να λείψουν οι folk διαθέσεις της Jones με τα κομμάτια “Tell Yer Mama”, το οποίο έγραψε με τους Jesse Harris και Richard Julian, και το “Man Of The Hour”. Επίσης ξεχωρίζει με τον ροκ ρυθμό του, το "Stuck", το οποίο ανήκει στην Norah Jones και στον Will Sheff, αλλά και το ηλεκτρικό blues Light As a Feather, της Norah και του Ryan Adams.

Στιχουργικά κυρίαρχο θέμα του δίσκου είναι ο χωρισμός και όπως η ίδια δηλώνει: «Η τελευταία χρονιά δεν ήταν εύκολη ούτε για μένα ούτε για πολλούς από τους κοντινούς μου ανθρώπους. Και εγώ αλλά και πολλοί φίλοι μου χωρίσαμε από μακροχρόνιες σχέσεις. Οπότε περισσότερα από τα μισά τραγούδια του νέου μου δίσκου καταπιάνονται με την έννοια του χωρισμού. Θα έλεγα ότι το "The Fall" είναι ένα άλμπουμ μετάβασης στην επόμενη φάση της ζωής μου. Άλλωστε πλέον είμαι 30 ετών». Όσοι θαυμάζετε την Norah Jones για την ποιότητά των τραγουδιών της, μην απογοητευτείτε με την στροφή της σ' αυτόν τον δίσκο, η ποιότητα παραμένει σέ υψηλό επίπεδο.


Πάρτε ένα δείγμα από τον δίσκο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου